Hoppträning 9/4

Framridningen: Gick så hääär bra! Är grymt nöjd. Vi började i skritt och skulle rida på en fyrkant i mitten av ridhuset (en ganska stor fyrkant) Man fick inte gå ut till väggen eller bara vända utan man skulle flytta hästen med hjälp av inner skänkeln och ytter tyglen sen så skulle man göra så i alla hörnen+ ställa innåt.
Vi övergick sen till trav vilket vart en aning svårare men ni skulle sett efter alltså shit vad avslappnad Silla vart och vilken mjuk trav! Finare har hon nog aldrig kännts! Galoppen blev sen grym vilket var kul!


Framhoppning: Vi skulle trava över 4 bommar som låg på marken för att sen hoppa ett kryss i trav och landa i galopp, man skulle behålla formen fram till hindret för att sen ge efter gift och det har typ aldrig funkat med Silla då hon gärna springer fram och hoppar haha..
Men nu var det andra tankar! Efter det hindret var det en bit ner för att sen hoppa ett annats hinder men innan man hoppade det så skulle vi göra halt och se satt vi hade hästen mellan hand och skänkel och kunde stanna hästen utan att behöva slita den i munnen. Genom att sätta sig ner i sadeln och endast ''krama'' tyglarna. Gick grymt bra till sist ialla fall. Efter man gjort det några gånger var det dags att hoppa hindert efter också. Men efter det första krysset var man tvungen att från galopp sakta av till trav innan det andra hindret vilket var lite knepigt men det funkade!.


Banan: Själva banan löd så här: Trava bommar + krysset , fortsätt galoppera sen sakta av till trav , bom och sen räcke i trav sen kortsida galopp öka tämpot lite snett igenom hoppa 3 kombination kortsida galopp till andra långsidan då man hoppade oxer till oxer.

Som sagt trav hinderna gick grymt! Men sen 3 kombinationen gick också bra bara det att jag var tvungen att växla på galoppen ganska mycket eftersom att min mini ponny har så liten galopp så efter hindret blev hon ganska stark och het och ville gärna gena till nästa hindret vilket hon alltid vill men jag försöker så gott jag kan att ställa henne och få tillbaka henne i balans och rida bra vägar men hon tycker bara jag är tråkig som gör det haha
. Men oxrarna gick också bra så hela rispasset var grymt kan man säga!



Pontus är nog den bästa hopptränare jag hoppat för och har ridit för ett antal hopptränare men det är nog ingen som slår honom herregud!





Kommentarer
Postat av: Sophia

Härlig bild!

2012-04-18 @ 19:09:16
URL: http://eslmupparna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg?

E-postadress: (behövs inte)

Skriv gärna din blogg här:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0